Çevre Peyzaj

Peyzaj tasarımı genel hatlarıyla yeşil alanların daha güzel, estetik, anlamlı ve fonksiyonel olacak bir biçimde en baştan planlanması ve hayata geçirilmesidir.

Çevre Peyzaj

Peyzaj tasarımı genel hatlarıyla yeşil alanların faydalı, daha güzel, estetik, anlamlı ve fonksiyonel olacak bir biçimde ve doğru bir şekilde en baştan planlanması ve hayata geçirilmesidir.

Bahçeler ve daha büyük bir yeşil alan için kullanım amacı, bulunulan yerin iklimi ve toprak yapısı, alan içerisinde bulanacak çim, bitkiler, ağaçlar ve su ürünleri gibi tüm objelerin uyumu ve estetiği ayrıca yeşil alana sahip olacak kişinin isteği ve hayali doğrultusunda peyzaj mimarları ve tasarımlar ile peyzaj tasarımı yapılabilmektedir.

Peyzaj tasarımı o dönemin kültürel, sosyal ve ekonomik durumlarını da yansıtır. Bugünde sadece 5 yıl önce bile hazırlanmış olan bir peyzaj tasarımı günümüzde hem teknolojik hem de estetik açıdan eksik ve farklı gözükebilir. Bunun sebebi dönemin imkanlarının fonksiyonlarının değişikliğidir. Tıpkı bitkiler gibi tasarımlar da zaman içerisinde büyür ve güzelleşir.